11/06/2014 - 10:22h

Amb les primes de la 'roja' s'han passat!

Fa anys em vaig fer el ferm propòsit d’aïllar-me del Mundial de futbol fins que Catalunya hi pogués competir amb una selecció nacional pròpia. Vaig prendre aquesta determinació per dignitat però també des del respecte als catalans que seguiran el Mundial, i fins i tot animaran a la Roja (alguns d’ells independentistes per cert).
 
Aquest any, el meu convenciment seguirà sent el mateix i per això volia abstenir-me de parlar-ne en aquesta columna. Però m’ha estat impossible. Un cop més el govern espanyol (via Federació) l'ha fotut massa grossa.

720.000 euros de primes per guanyar el mundial

¡Cada un dels jugadors i del cos tècnic de la selecció espanyola guanyarà 72.000 euros si arriben a quarts, 180.000 euros si arriben a la semifinal, 360.000 si arriben a la final i 720.000 si guanyen la copa del món! És la quantitat més alta de la història del futbol, 120.000 euros més que el que van cobrar a Sud-àfrica.

Per Rajoy i companyia una victòria animaria el sentiment espanyolista

Està clar que el govern espanyol pensa que una victòria de la Roja seria un catalitzador per al sentiment espanyolista i per això ja li està bé que la Federació pagui primes als jugadors que doblen les d’altres països molt més rics com Alemanya o França. Que no s’enganyin, en el suposat que guanyin, això no els hi servirà de res. El procés ha entrat ja en un punt en què ni les abdicacions exprés amb fitxatges de nous reis ni les victòries futbolístiques poden ja afectar-lo ni molt menys parar-lo.

És indecent en qualsevol moment i immoral en els temps que vivim

Però a banda d’aquestes motivacions polítiques per intentar guanyar el Mundial està clar que és immoral totalment que els jugadors cobrin aquests diners. Repeteixo: totalment immoral. Com es pot pagar aquestes quantitats astronòmiques mentre hi ha tanta gent amb subsidis de pena i amb unes retallades socials salvatges? Com es pot pagar això quan hi ha gent que no pot pagar la calefacció?

Alguns diran que en el món del futbol es mouen aquestes quantitats

Sí, és cert. Però quan parlem del Barça o del Madrid per exemple, no oblidem que les primes les paga el club, és a dir els socis. Les de la Roja la paguem entre tots els ‘espanyols’ entre ells (de moment i per poc temps) els catalans. Alguns altres diuen que les primes vénen de patrocinadors privats. S’hauria de veure a canvi de què aporten diners aquests patrocinadors. Però, si el govern central espanyol té la capacitat d’aconseguir aquests fons privats... perquè no els utilitza per exemple per a programes d’ajut social? O d’inserció laboral? O de formació?... O de qualsevol cosa que no sigui per pagar a uns jugadors que ja són milionaris i que no els necessiten? Sí, perquè estem parlant d’uns professionals de l’esport que ja cobren quantitats astronòmiques dels seus clubs i per tant el Mundial a més a més són ‘hores extres’, per entendre’ns.  Seria un gran detall que els jugadors, almenys els catalans, donessin una part del que guanyin per a entitats socials del nostre país. Ja sé que sona a demagogia i que parlar dels diners dels altres és molt fàcil.  Però hi ha injustícies que clamen al cel i espero no acostumar-m’hi mai, encara que això vulgui dir pecar d’ingenu o d'innocent

Xevi Sardà - Director
@xsarda_mesosona 

COMENTARIS
La Roja
T.C.B, 11/06/2014 a les 13:42

El pitjor de tot és que seguiran votant el PP tots els xoriços que hi ha a la península que no són pocs, no tenen la més mínima vergonya de repartir els diners dels treballadors per tenir mes vots dels amants de la vermella(Roja),depriment

Nom:
Títol
Comentari
Comprovació
Si us plau, escriu les lletres
de la imatge al requadre que té a sota.
D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Destacats

CLASSIFICATS
807 39 90 10 -

Galeries de fotos

Últims 10 comentaris


MésOsona c. Ramon Soler, 4. Habitat Catalunya, Edifici Barcelona. Baixos. 08500 VIC Tel 93 885 6929 Membre de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta. Publicació controlada per OJD.