banner
   02/08/2016 - 10:24h

Dos llibres per a l’estiu

 
És un plaer acabar l’últim article abans de vacances amb un comentari sobre dos llibres que m’han encantat. Els dos em semblen molt adients per aquests períodes de vacances o d’alteració del ritme normal. L’un perquè parla de l’ociositat i el segon perquè ens fa replantejar l’atrafegat ritme de vida que portem.
 
‘Slow Fast Food’ d’editorial Comanegra és el primer llibre que em llegeixo sobre nutrició ‘slow’ i la veritat és que m’ha sorprès. Sempre he defugit dels integrismes en temes de nutrició i hàbits alimentaris com els vegetarians o vegans més aviat em relliscaven. Però aquest llibre és diferent, com a mínim per 2 raons.

La millor medicina és l’alimentació

En primer lloc l’autora no és una radical obcecada sinó que planteja els temes amb molta informació i dóna consells sense assentar càtedra. La base és: ‘la millor medicina és l’alimentació’ i a partir d’aquí desenvolupa tota una filosofia pràctica per dur un sistema de vida saludable.

Receptes creatives, relativament fàcils

En segon lloc perquè les receptes que inclou són realment creatives i que venen de gust. Tot i així discrepo en què són fàcils, és a dir ‘fast’ de fer. Un llibre que fa reflexionar sobre els nostres hàbits d’alimentació i sobre la societat de consum i la civilització actual. Fa una crítica contundent de la sobre medicació actual i cita a un dels meus autors preferits, Aldous Houxley (‘El món feliç’) quan diu: ‘la medicina ha avançat tant que cada cop és més difícil trobar algú completament sa’.

El segon és un llibre que acaba de publicar Columna i que recull 6 assajos d’un dels clàssics de la literatura anglesa, Robert Louis Stevenson. No m’hagués imaginat mai que l’autor d’obres com ‘L’illa del tresor’ o ‘L’estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde tingués també textos d’aquest estil.

Potser el més destacat dels sis textos és el que dóna nom al llibre ‘En defensa dels ociosos’ però tots ells tenen el seu ‘què’. D’aquest primer assaig em quedo amb la definició d’ociositat: ‘...no és pas no fer res, sinó fer una pila de coses que no figuren als receptaris dogmàtics...’

Els altres assajos reflexionen sobre la vocació artística, l’enamorament, la vellesa i joventut, l’encant dels llocs desagradables, i els boscos i les hores ocioses.

N’he triat un de cada un amb els quals acabo aquest article.

‘Enamorar-se és l’aventura il·lògica per excel·lència’

‘Tot el que aprenem a la vida és educació’

‘Lloem als precabuts, però admirem als agosarats’

‘Amb l’edat és més difícil enfilar-nos als arbres i més fàcil estar-nos quiets’

‘La gent feliç regala felicitat’

Bon estiu a tots i a totes, ens tornem a veure el 30 d’agost!

Xevi Sardà 
director@mesosona.cat
 


Nom:
Títol
Comentari
Comprovació
Si us plau, escriu les lletres
de la imatge al requadre que té a sota.
D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Destacats

CLASSIFICATS
807 39 90 10 -

Galeries de fotos

Últims 10 comentaris


MésOsona c. Ramon Soler, 4. Habitat Catalunya, Edifici Barcelona. Baixos. 08500 VIC Tel 93 885 6929 Membre de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta. Publicació controlada per OJD.