15/06/2017 - 09:48h

Final de curs per al projecte ‘Recuperem les fonts’ de Torelló

 
Al principi de l’actual curs escolar, l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) i l’Ajuntament de Torelló van iniciar el projecte ‘Recuperem les fonts de Torelló’, iniciativa que té com a objectiu  la recuperació progressiva de les fonts naturals a través d’una acció conjunta amb les diferents escoles del municipi.
 
Durant el curs 2016-2017 s’ha treballat les fonts de la Campaneria i Puig-roví. S’hi han fet visites i s’han portat a terme treballs relacionats amb l’aigua, la fauna i la flora de l’entorn i els usos històrics i socials d’aquests espais.

Aquestes activitats han anat acompanyades d’actuacions de restauració i millora de l’entorn d’aquestes fonts. Alhora, a Puig-roví s’hi ha fet actuacions com la restauració del safareig (activitat cofinançada pel Consorci del Ter), la senyalització de les fonts i la col·locació de papereres. A la Campaneria, d’altra banda, s’ha adequat un accés, senyalitzat la font i restaurat la cubeta de la font. D’aquesta manera, a més a més d’acomplir l’objectiu que les noves generacions del municipi estudiïn les fonts en tots els seus aspectes, es possibilita la recuperació i preservació del patrimoni natural.

Es preveu que el projecte pugui tenir continuïtat durant el proper curs, ampliant el nombre de fonts a treballar i les activitats d’estudi i millora d’aquests indrets.
 

Nom:
Títol
Comentari
Comprovació
Si us plau, escriu les lletres
de la imatge al requadre que té a sota.
D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Destacats

CLASSIFICATS
807 39 90 10 -

Galeries de fotos

Últims 10 comentaris


MésOsona c. Ramon Soler, 4. Habitat Catalunya, Edifici Barcelona. Baixos. 08500 VIC Tel 93 885 6929 Membre de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta. Publicació controlada per OJD.