banner
   06/06/2008 - 16:41h

Edicions Casablanca, de Taradell, treu el sisè llibre del ratolí Fermí

L'il·lustrador del conte. Foto: ACN
L'il·lustrador del conte. Foto: ACN
 
Edicions Casablanca ha presentat aquest dijous a la tarda a la Pedrera el sisè llibre de la col·lecció de 'Fermí, el ratolí pagès'. 'Jugant amb foc' és el sisè conte basat en les desventures d'en Fermí i la Valentina, una parella de ratolins que viuen a pagès, a Taradell. 
 
La col·lecció està basada en personatges i escenaris reals i des de la seva aparició ha aconseguit fer-se un lloc entre els més petits de la mà dels seus impulsors, els masovers Pep Cabanas i Roser Romaní, animats per la creença que és 'necessari mostrar als nens com és en realitat la vida a pagès'. El dibuixant i escriptor Scaramuix, germà de la Roser, és l'autor dels guions i les il·lustracions.

'Jugant amb foc' és el sisè conte englobat dins una col·lecció estructurada en dotze títols que es corresponen amb els dotze mesos de l'any. En aquesta ocasió les aventures del ratolí Fermí a la granja tenen com a teló de fons les feines de la granja durant el mes de juny. El llibre, aprofitant que aquest mes inclou la revetlla de Sant Joan, llança als nens entre línies la necessitat de ser prudents amb el foc i la pirotècnia.

'Si la vida de pagès està desapareixent, al menys que ens en quedi un bon record', ha lamentat Scaramuix, sobrenom de Joan Romaní. El dibuixant ha explicat als que 'critiquen l'obra pel seu excés de text' que això està fet 'conscientment i amb la intenció d'obligar' als pares i avis a llegir els contes als nens.

Roser Romaní, editora, ha explicat les dificultats amb les que van topar quan parlaven amb els editors, 'tots ens deien que era massa difícil, no creien en aquest projecte'. Per aquest motiu, el matrimoni va decidir s'ho publicarien ells mateixos. 'Els dos creiem que es tracta d'un producte diferent i necessari' ha assegurat.

Cabanas, marit i l'altre responsable editorial d'aquesta col·lecció, ha afegit per justificar perquè consideren necessari mostrar als més petits com es viu a pagès que quan a la seva masia venien nens i nenes de Barcelona solien confondre 'les serradures de fusta amb les crispetes i el blat de moro amb els plàtans'. Cabanes considera més 'important que mai' fer entendre als més petits la importància de preservar la procedència 'd'allò que mengen'.

Aquest conte, el setè en realitat si es té en compte 'La visita de la Valentina' que va servir per presentar-la al públic.  
 
ACN 

Nom:
Títol
Comentari
Comprovació
Si us plau, escriu les lletres
de la imatge al requadre que té a sota.
D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Destacats

CLASSIFICATS
807 39 90 10 -

Galeries de fotos

Últims 10 comentaris


MésOsona c. Ramon Soler, 4. Habitat Catalunya, Edifici Barcelona. Baixos. 08500 VIC Tel 93 885 6929 Membre de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta. Publicació controlada per OJD.