28/01/2009 - 12:18h

La Comissió del Centenari de l'estelada rep el Premi 'Dignitat 2008'

 
La nit del dia 26 de gener, 70 anys després de l’entrada de les tropes d’ocupació a Barcelona, tal i com llegí del bàndol que així ho proclamava, Josep Maria Terricabras, va ser una nit memorable de record i de dignitat. La comissió que duu precisament aquest nom (Dignitat), i que ha encapçalat la reclamació dels papers incautats a la Generalitat, encara pendents de devolució en la seva totalitat, va celebrar la segona “Nit de la memòria”. La Comissió del centenari de la senyera estelada, es va mostrar molt honorada de ser un dels guardonats amb el premi “Dignitat 2008”.
 
Durant la vetllada, es va fer un intens homenatge a personalitats diverses que ho mereixien. Especialment, als patriotes traspassats Salvador Puig-Antich, Martí Marcó, Joan Brossa, Josep Benet i Ermengol Passola. Malgrat la seva absència, foren  presents com mai en una nit que respirava autoestima per la gent que ha emprès, cadascú en la seva especialitat, un camí de lluita i de reivindicació per una Catalunya lliure.
 
També van ser homenatjats gent de la talla de Montserrat Armengou i Ricard Belis, documentalistes de prestigi; Enric Padrosa de la Xarxa d’entitats o l’artista visual Francesc Torres.
 
Agraïm especialment el suport rebut per Toni Strubell i Josep Cruanyes, el nucli dur i fundador de la Comissió de la Dignitat. Ens posem al seu costat per seguir la feina de recuperació de la nostra memòria col·lectiva, encarada en la recuperació plena de la pròpia dignitat com a poble lliure.   

Nom:
Títol
Comentari
Comprovació
Si us plau, escriu les lletres
de la imatge al requadre que té a sota.
D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Destacats

CLASSIFICATS
807 39 90 10 -

Galeries de fotos

Últims 10 comentaris


MésOsona c. Ramon Soler, 4. Habitat Catalunya, Edifici Barcelona. Baixos. 08500 VIC Tel 93 885 6929 Membre de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta. Publicació controlada per OJD.