01/08/2017 - 13:30h

‘Sense els voluntaris i la implicació dels treballadors de la casa, l’ADFO hauria desaparegut’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- L’Associació de disminuïts físics d’Osona (ADFO) ha posat en marxa, com cada estiu, la campanya ‘Tira’t amb cap’ per prevenir les lesions medul·lars i els traumatismes cranioencefàlics en els banys d’aquest estiu a platges, rius i piscines. Aquesta és només una de les moltes activitats que porta a terme l’ADFO durant l’any. Amb la gerent de l’entitat, Maria Balasch, hem parlat de la feina que fan i del present i futur d’aquesta associació osonenca.

   25/07/2017 - 11:35h

‘El poble sahrauí viu en una presó a l’aire lliure, sense l’ajuda de les ONG no podria subsistir’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- El programa ‘Vacances en Pau’, actiu a tot l’estat, organitza estades de dos mesos a casa nostra d’infants sahrauís que viuen als campaments de refugiats de Tindouf, a Algèria. L’ONG Cooperació Osona Sàhara és l’encarregada de coordinar aquestes estades a Osona durant els mesos de juliol i agost. Amb el seu president, Joan Canillas, hem parlat de tots els projectes que porten a terme per ajudar el poble sahrauí, de la situació als camps de refugiats i del conflicte del Sàhara Occidental. 

   18/07/2017 - 12:05h

“L’addicció a les drogues és una malaltia. Ningú millor que un addicte per ajudar-ne a un altre”

 
“Hola, em dic Maria i sóc addicta...” Així comencen les intervencions dels membres del grup de Narcòtics Anònims (NA) que es reuneix cada dissabte a la tarda a un local del Casal Claret de Vic.

   06/07/2017 - 09:23h

Taradell va acollir la trobada anual d'aquitectes d'Osona

 
El passat 30 de juny, es va celebrar la Trobada anual d’Arquitectes d’Osona. Aquest any, el lloc escollit ha estat EAS Taradell (Espai d’Aigua i Salut), instal·lació dissenyada per l’estudi RCR Arquitectes, Premi Pritzker d’Arquitectura 2017.

   04/07/2017 - 14:31h

‘El petit comerç té un gran futur, però s’ha d’adaptar a les necessitats del client del segle XXI’

Text i fotos: Carles Muñoz.- A finals de l’any 2012, el carrer de la Riera de Vic tenia la majoria d’espais comercials buits i tancats. Les dissenyadores Belén Atienza i Bet Parramon (BBIntervencions) van iniciar un projecte d’intervencions artístiques en aparadors buits que, amb els anys, ha aconseguit revertir la situació. Des de llavors, el projecte ‘Espais en Transició’ ha aconseguit obrir 14 nous establiments al carrer. El model ha crescut, ha evolucionat i s’ha exportat a l’Eixample Morató de Vic i fora de la ciutat, a Sant Hipòlit i Les Masies de Voltregà. Amb Belén Atienza i Bet Parramon hem parlat de com fan realitat el seu lema de “connectar persones amb espais”.

   28/06/2017 - 10:48h

‘Amb el Festival ARTOT intentem que al públic se li despertin nous sentiments i emocions’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- El pròxim dissabte 1 de juliol tindrà lloc l’acte d’inauguració de l’onzena edició del Festival ARTOT, un juliol amb art!, a Sant Hipòlit de Voltregà. Es tracta d’un festival plenament consolidat, amb tots els actes gratuïts, i que ofereix un ampli ventall de disciplines artístiques. Es caracteritza pel fet que gairebé totes les actuacions són en dies feiners. Amb en Roger Codina, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà hem parlat de les novetats i dels noms propis d’aquesta onzena edició del Festival ARTOT.

   20/06/2017 - 12:04h

‘La Flama del Canigó és de tothom però no és de ningú, és un símbol que no s’ha de polititzar’

 
(Text i fotos: Carles Muñoz).- La nit del 23 de juny, la nit de la revetlla de Sant Joan és per a molts la més màgica de l’any. Fa més de 50 anys que arreu dels Països Catalans s’encenen els focs de Sant Joan amb la Flama del Canigó, duta pels catalans del nord. Des de l’any 2002 Tradicat, Associació per les Tradicions Catalanes és l’encarregada de distribuir aquesta flama des de coll d’Ares per diferents rutes, amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i moltes entitats i associacions d’arreu del país. El president de Tradicat, Joan Serra, ens explica com afronten aquest any la festa dels Focs de Sant Joan.

   08/06/2017 - 09:39h

‘El sentiment de formar part d’una ONG t’ha de sortir de dins. Si fas el bé, rebràs el bé’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- Dissabte 10 de juny, l’ONG NePa-Món (Nens i Pares del Món) celebrarà al Passeig de Vic la novena edició del seu festival solidari. L’objectiu és recaptar diners per ajudar a refer les instal·lacions que van posar en marxa a la zona de Chiclayo, el Perú, i que les fortes pluges i inundacions de fa dos mesos van deixar en molt mal estat. Dos dels organitzadors del festival i voluntaris d’aquesta ONG, Alba Jaumandreu i Toni Medina, ens parlen del festival solidari i de la feina que fan amb la gent més necessitada del Perú.

   30/05/2017 - 11:37h

‘El problema dels purins s’ha d’afrontar des de l’arrel, cal reduir la cabana porcina’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- El pròxim dilluns 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. El Grup de Defensa del Ter (GDT), és una entitat mediambiental de referència a Catalunya, amb uns 450 socis i molts fronts oberts més enllà de l’originària defensa del riu Ter. Ens hem trobat a l’Embarcador del Ter de Manlleu amb el seu president, Sergi Solà, per parlar de la situació mediambiental a la comarca i de les iniciatives i reptes d’aquesta entitat.  

   23/05/2017 - 11:45h

‘La història dels 50 anys de Sant Tomàs és un reconeixement a moltes persones’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- El pròxim diumenge 28 de maig, Sant Tomàs celebrarà a Vic l’acte central dels seus 50 anys de vida. Mig segle de trajectòria i d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a Osona. Després d’un dinar i una foto de conjunt al recinte firal del Sucre, Sant Tomàs celebrarà els 50 anys amb una festa popular a la plaça Major de Vic, a partir de les 5 de la tarda. Amb el president de l’entitat, Antoni Ramírez, conversem d’aquesta festa de diumenge i dels 50 anys de Sant Tomàs. 

Pàgina 2 de 16
< AnteriorSegüent >

Destacats

CLASSIFICATS
807 39 90 10 -

Galeries de fotos

Últims 10 comentaris


MésOsona c. Ramon Soler, 4. Habitat Catalunya, Edifici Barcelona. Baixos. 08500 VIC Tel 93 885 6929 Membre de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta. Publicació controlada per OJD.