Els orientadors de la UEVic es pengen quatre medalles a Àvila

Al Trofeo Martín Kronlund, puntuable per la Lliga Espanyola d’Orientació 2024 i per la classificació de l’europeu cadet i juvenil

El passat cap de setmana del 27 i 28 d’abril es va disputar a Àvila el Trofeo Martín Kronlund, puntuable per la Lliga Espanyola d’Orientació 2024 i també per la classificació de l’europeu cadet i juvenil (EYOC). Molt bona actuació dels orientadors de la UEVic, que van aconseguir quatre medalles en la classificació final del Torneig. Jana Rifa i Guinedell Faja, primera i tercera respectivament a W18E; i Bernat Selva, segona a M18E, així com primera posició per a Jordi Sales a M55.

La pluja i el fred van tornar a ser protagonistes en aquestes curses, sobretot a la llarga distància, que es va disputar dissabte. Bosc de pi amb desnivell moderat i amb molt bona velocitat de cursa donada l’absència de sotabosc. En algunes parts, formacions rocoses que donaven referències dins el mapa. La navegació i la corba de nivell van ser els protagonistes de bona part dels trams entre control i control. Una cursa amb un component molt físic, però també amb detalls tècnics als quals calia prestar molta atenció. En aquesta cursa, primera posicó per a Jana Rifà (W18E) i Rosa M. Sanjaume (W55), i segona per a Bernat Selva (M18E) i Jordi Sales (M55).

Diumenge, terreny molt diferent, semi-obert i amb agrupacions de pedres. Cursa molt ràpida i que premiava els rumbs i la forma física.  Primera posició novament per a Jana Rifà a W18E i també per a Jordi Sales (M55); segona per a Guinedell Faja (W18E), i tercera per a Bernat Selva (M18E).

La Lliga Espanyola d’Orientació queda ara aturada fins al setembre. Aquesta era la darrera prova puntuable per la classificació de l’EYOC, on diferents esportistes de la UEVic estan molt ben situats per anar-hi. En breu, es publicarà la llista de seleccionats que participaran amb la selecció espanyola a l’Europeu sub16 i sub18.