La Fira del Porc i la Cervesa de Manlleu recupera el format de tres dies i incorpora un nou espai
La 32a edició de la fira se celebrarà del 3 al 5 d'octubre i comptarà amb novetats com un tast a cegues i una nova ubicació per als productors locals
Foto arxiu: Josep M Costa.- Manlleu tornarà a acollir un dels esdeveniments gastronòmics més esperats de la comarca amb la 32a edició de la Fira del Porc i la Cervesa. Enguany, la fira recupera el format de tres dies, del divendres 3 al diumenge 5 d’octubre, i incorpora com a novetat la plaça Dalt Vila com a nou espai per a productors i activitats gastronòmiques.
Amb aquest nou format, el programa inclourà dues matances del porc en directe, una el dissabte i una altra el diumenge. A més, es trasllada l’Aula del Gust a la nova ubicació, amb demostracions culinàries i tastos que fins ara es feien a Can Puget.
Una fira amb més restauradors i cervesers artesans
L’epicentre de la fira continuarà sent la plaça Fra Bernadí, que acollirà enguany vuit restauradors i una dotzena de cervesers artesans, superant lleugerament les xifres de l’any passat.
Entre les activitats destacades, s’hi afegeix per primera vegada un tast a cegues d’embotits. També hi haurà concurs de cerveses artesanes, en què el jurat serà amateur però seguirà els criteris d’un certamen oficial. Segons el gastrònom i coordinador de la fira, David Sanglas, la cervesa artesana viu actualment una etapa de consolidació i estabilitat després d’anys de creixement intens.
Demostracions en directe i activitats per a tots els públics
Les dues matances del porc es faran dissabte a les 17.30 h i diumenge al matí. El públic també podrà veure en directe com s’elaboren els embotits i com es cuina la carn del porc.
A la plaça Dalt Vila, on s’ubicarà el mercat de productors, hi haurà també jocs i tallers per als més petits, així com un escenari amb propostes musicals durant tot el cap de setmana, incloent-hi concerts i sessions de DJ.
Els restaurants de Manlleu també s’implicaran en la fira amb menús especials durant tot el cap de setmana.
Un esdeveniment arrelat i obert a tota la comarca
Segons la regidora de Festes, Montse Costa, la Fira del Porc i la Cervesa és una festa “molt arrelada” i “molt estimada”, no només per als manlleuencs, sinó també per a molts visitants d’arreu d’Osona. La recuperació del format de tres dies i l’ampliació d’espais busca fer una fira “més gran, participativa i visible”.
Horaris de la Fira del Porc i la Cervesa 2025
- Divendres 3 d'octubre: de 17.00 h a 00.00 h (inici oficial a les 19.00 h amb la tradicional punxada del barril)
- Dissabte 4 d'octubre: d’11.00 h a 00.00 h
- Diumenge 5 d'octubre: d’11.00 h a 22.00 h