Cinc entitats socials impulsen un mercat de segona mà a Vic durant les Festes de Nadal
La botiga temporal estarà oberta fins al 5 de gener de 10 a 14h
Redacció.- Dimecres es va inaugurar a l'església de la Pietat la primera edició del RESSÒ, el mercat social de la reutilització, una botiga temporal de productes reutilitzats, de segona mà i restaurats impulsada per cinc entitats socials osonenques, i que s'allargarà fins al 5 de gener.
Es tracta d’un projecte innovador de consum responsable i d’economia circular, que té per objectiu fer visible la reutilització com una alternativa de consum sostenible i ajudar a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió. Les cinc entitats impulsores són Associació Tapís, Fundació Areté, Associació Ashes, La Fera Ferotge i la Fundació Trueta.
El vicari general del Bisbat de Vic, Josep M. Riba, va apel·lar a “un altre estil de vida, més enllà del mercat consumista i de les despeses innecessàries i el consum excessiu”, fent referència a les paraules del Papa, “el mercat de segona mà no es pot quedar en una anècdota ni ha de servir per maquillar el desequilibri social i ambiental que estem vivint”. Núria Macià, directora de Creacció, entén el RESSÒ com “la primera llavor d’un somni”, que desitja que “puguem consolidar i fer-lo entre totes més gran”.
La inauguració va cloure amb una desfilada de roba de segona mà de la botiga El fil de l’Associació Tapís
RESSÒ. Mercat social de la reutilització
La botiga temporal estarà oberta fins al 5 de gener de 10 a 14h (excepte el 22 i el 29 de desembre i el 2, 3 i 4 de gener) i de 16 a 20h (excepte el 24, el 31 i el 5 de gener, que tancarà a les 18h). S’hi poden trobar mobles, roba i calçat, objectes de decoració, parament de la llar, llibres i discos, joguines, objectes infantils i també articles fets a partir de materials reciclats.
La singularitat del projecte és que incorpora persones de col·lectius vulnerables en un projecte de futur oferint-los oportunitats d’inserció laboral; que aporta valor, crea riquesa i promou l’economia circular i el consum responsable.