El Mercat de Música Viva de Vic conclou la 33a edició amb més de 17.000 persones
El Mercat de Música Viva de Vic va concloure dissabte la seva 33a edició amb la participació de 626 professionals acreditats
El Mercat de Música Viva de Vic va concloure dissabte la seva 33a edició amb la participació de 626 professionals acreditats
Redacció (Fotos: Xavi Torrent).- En una edició encara marcada per la pandèmia, l’organització valora positivament les xifres d’assistència per part d’un sector que reclama més esdeveniments que ajudin a reactivar-lo.
L’activitat professional del MMVV Pro Catalan Arts ha comptat amb la presentació de 50 empreses en pitchings i la celebració de 340 speed meetings. La trobada ha abastat bona part de les àrees del sector, des de discogràfiques fins a empreses de booking, management, marketing i relacions públiques, festivals i equipaments com teatres i auditoris, entre altres.
Malgrat les limitacions de mobilitat han pogut ser a Vic 40 professionals internacionals. Pel que fa a la presència de premsa, més de 50 mitjans de comunicació han cobert informativament el tret de sortida de la tardor musical a Catalunya.
26 concerts han exhaurit les entrades
Per altra banda, fins a 26 concerts han fet ‘sold out’, dels 62 concerts presencials que s’han celebrat a Vic entre dimecres i dissabte. En total, més de 17.200 persones han assistit com a públic, sense comptar professionals acreditats.
Des de l’organització es valora molt positivament la responsabilitat que totes les persones assistents han mostrat amb la situació sanitària. En un esforç extra per contenir l’aforament i respectar en tot moment les mesures de seguretat, el Mercat fa, en aquest sentit, un molt bon balanç de la tornada a la presencialitat.
D’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), en aquesta edició tots els escenaris han portat el segell d’accessibilitat, garantint uns espais accessibles i amb bona visibilitat, de la mateixa manera que s’ha dut a terme la interpretació en llengua de signes als concerts de Roger Mas, Sílvia Comes i Cesk Freixas.
En la clausura de la 33a edició i amb molt bones sensacions, l’organització del Mercat de Música Viva de Vic ja arrenca a treballar per una edició 2022 millor.
Estrenes, estrenes... i més estrenes!
Una vintena d’artistes han estrenat els seus nous projectes en aquesta edició del MMVV.
És el cas de Jansky –el duet mallorquí format per Jaume Reus i Laia Malo– que va protagonitzar l’espectacle inaugural amb la presentació d’Insecta Dance Music, una barreja de poesia, electrònica i visuals amb el so d’insectes com a element central, o The Excitements, que presentaven àlbum i vocalista, la somali Kissia San. Roger Mas va estrenar, en un teatre ple, Totes les flors, el disc que marca el seu 25è aniversari dedicant-se a la música, i El Petit de Cal Eril estrenava l’esperat N.S.C.A.L.H (No Sabràs Com Acabarà La Història), un disc on canta en català, castellà i italià. La menorquina Anna Ferrer també va presentar el seu darrer treball, produït per El Niño de Elche.
Enric Montefusco estrena espectacle en solitari
Enric Montefusco va presentar Viaje al centro de un idiota divendres. Acompanyat de l’artista multidisciplinari Xavier Bobés –actor, manipulador objectual i creador escènic–, Montefusco va posar sobre l’escenari la seva particular visió del món, en un espectacle experimental carregat de simbolismes, i en què ell assumeix la totalitat de la part musical.
Escola de Rock acosta aquest gènere als més petits
Dissabte al matí la carpa de l’Atlàntida estava reservada pels més petits, que van poder gaudir de l’actuació de l’Escola de Rock Festival amb un concert a càrrec de Big Mouthers.Escola de Rock Festival és una proposta per gaudir en família. Els assistents van poder divertir-se en un concert amb una selecció de clàssics de la història del rock, i alhora, gaudir de diverses activitats que donades les circumstàncies sanitàries es van fer des de l’escenari: maquillatge, customització de guitarres, un quiz sobre la història del rock...