Èxit del I Congrés Feminista i LGTBI d’Osona

Montse Mas, regidora de Som Voltregà a les Masies i membre d'ERC Osona, ha estat la impulsora d'aquesta iniciativa

Redacció / Toni Carrasco.- Els Jardins del Despujol de les Masies de Voltregà han estat aquest passat dissabte l'escenari del I Congrés Feminista i LGTBI d'Osona, que ha comptat amb una molt bona estrena. Més de 130 persones han passat al llarg de la jornada per alguna de les sis taules rodones que han aplegat una trentena de ponents per debatre, en clau feminista, sobre tot un ventall de temes, des de la repressió, la coeducació, les violències masclistes i la justícia feminista.



Montse Mas, regidora de Som Voltregà a les Masies i membre d'ERC Osona, ha estat la impulsora d'aquesta iniciativa, que "ha aconseguit portar ponents d'arreu del territori i ha obtingut una gran participació". Mas afegeix que aquesta trobada "havia de ser transversal i tenia com a objectiu barrejar la política de les institucions i els col·lectius que estan, dia a dia, al carrer".



 



Acompanyament a la víctima, justícia feminista i antiracisme



La jornada del matí s'iniciava amb la ponència sobre el Servei d'acompanyament a la víctima del delicte en seu judicial, a càrrec de Mireia Serra, coordinadora del SAVD de Barcelona comarques, qui posava de manifest que a la Catalunya Central no hi ha la capacitat de poder cobrir tots els partits judicials cada dia per falta de personal. L'advocada i activista Assun Martínez, acompanyada d'Irene Codina, encausada, protagonitzaven la segona taula sobre justícia feminista. La primera part del congrés es tancava parlant d'antiracisme amb una ponència a càrrec de Mireia Mata i Assun Martínez.



Amb l'amenaça de la pluja i traslladat el congrés sota cobert, s'iniciava la segona part de la jornada amb la taula 'República feminista' a càrrec de Raquel Sans, vicesecretaria de feminismes d'Esquerra Republicana; Fina Campàs, activista feminista; i Elena Crespi, regidora de la CUP a Torelló. Seguidament, els col·lectius Stopgordofòbia, Sombarbàrie i Apelo protagonitzaven la taula sobre la pressió estètica, la qual ha obtingut més afluència de públic; i la directora general de l'Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, juntament amb Bea Espejo, autora del Manifiesto Puta, eren les encarregades de presentar la de 'Polítiques Feministes'.



 



“Juntes sempre som més fortes”



El I Congrés Feminista i LGTBI d'Osona tancava amb la intervenció de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que posava èmfasi en la importància dels espais de debat com a eina per "fer possible una transformació feminista realment inclusiva". "La combinació de ponències des de l'activisme i les institucions és indispensable per construir aliances. Juntes sempre som més fortes", sentenciava.



Mas assegura que la intenció és celebrar una nova edició i que aquesta "tingui un format de dos dies i sigui itinerant". "Hem rebut moltes felicitacions i també ens hem de felicitar per haver aconseguit una participació mixta. Hem d'entendre que el feminisme és cosa de totes i de tots", remarca.


Més notícies de Societat