Una Tona de Màgia reneix com a festival consolidat
La màgia torna al poble els propers 6, 7 i 8 de maig amb un rècord històric de venda d’entrades
La màgia torna al poble els propers 6, 7 i 8 de maig amb un rècord històric de venda d’entrades
Sara Oliver.- Com una au fènix que reneix de les seves pròpies cendres. Així torna Una Tona de Màgia després d’un 2021 de parèntesis. La Sala la Canal va acollir la presentació de l’esdeveniment dimecres al matí, amb la participació de l’alcalde de Tona, Amadeu Lleopart; el director de la cita, Jordi Pota; i l’humorista Fel Faixedas, el padrí d’aquesta sisena edició. Lleopart es va mostrar satisfet de “retornar al poble i al públic en general la màgia del primer cap de setmana de maig”, recordant que quan van donar la “mala notícia” de la suspensió del festival l’any passat, van explicar que “de seguida” treballarien “en la nova edició”.
Amb una programació que manté un esquelet molt similar a la del 2020 però reforçant tots aquells pilars que la fan única, Una Tona de Màgia ha venut més entrades anticipades que en tota la seva història. “El poble s’ha fet seu el festival, se l’estima, i això és un èxit absolut”, assegurava Jordi Pota, qui va dir que l’aturada de l’any passat va fer palès l’interès de tonencs i tonenques de recuperar la cita màgica. “Volem que la gent es vulgui quedar i pugui dir amb goig que són els seus dies màgics”, va afegir.
Enguany es potencia l’espai OFF, que vol fer més internacional el festival; se segueix col·laborant amb les entitats; i apostant per la màgia en femení, ja que una de les coses que han de fer “és revolucionar”.
Per altra banda, Pota va explicar que no només volen fer la “màgia típica, la comercial”: “portem artistes que potser no es coneixen tant però que fan de la màgia un art en majúscules”. En la línia de continuar apostant per la sostenibilitat, tota la informació es promociona a través de codis QR. A més, s’ha programat un taller de màgia sostenible per a infants, utilitzant objectes de casa. Aquest taller té un doble objectiu: impulsar la reutilització i crear futurs mags i magues. A més, estarà impartit per una maga, “perquè la canalla entengui que les dones també poden ser magues”.
El símbol d’aquesta sisena edició és una au fènix que reneix en forma de conill, l’animal per excel·lència d’aquesta art escènica i, segons Pota, “l’au més màgica que existeix”. “El festival retorna al camí conegut però aprofita l’oportunitat de renovar-se”, va explicar Amadeu Lleopart.
Per la seva banda, Fel Faixedas, padrí d’enguany, va posar en valor un festival com aquest que, va dir, és “una oportunitat per descentralitzar aquest país” i “posar la mirada” fora de Barcelona. “Cal encoratjar a les administracions i les empreses a apostar per la cultura”, va afegir.