Vic vibra amb la primera setmana de Festa Major

La ciutat de Vic es va revolucionar dissabte a la tarda amb la Crida, que un any més va tornar a ser multitudinària

Redacció (Fotos: Josep M. Costa).- La Festa Major de Vic ha tornat amb força un any més a la capital osonenca. Amb una programació que aglutina més d’un centenar d’activitats, les Festes de Sant Miquel dels Sants van arrencar de forma oficial el passat dilluns 26 de juny, completant així la primera setmana de gresca.



Una setmana durant la qual els protagonistes indiscutibles han estats els més petits i les més petites de la ciutat, que han celebrat els actes principals de la seva festa major particular a petita escala. Si bé el seguici infantil, juntament amb La Crida, han estat unes de les activitats amb més participació, totes les que s’han organitzat al llarg de la setmana han comptat amb una gran afluència de públic, demostrant, una vegada més, que la Festa Major de Vic passa per un bon moment de salut.



 



Taller de construcció de caixes niu per a ocells



A banda dels tradicionals Acció Negra, S’ha d’estar molt Roig! i Enverda’t típics dels primers dies de Festa Major, enguany un dels primers actes de la programació també ha estat un taller de construcció de caixes niu per a ocells.



Organitzada per la Creu Roja d’Osona, la proposta s’inclou també en el programa Tardes d’Estiu de la ciutat, i anava dirigit a infants a partir de 8 anys. Entre tots els participants, van acabar completant fins a quatre caixes niu.



 



Torneig de petanca passat per aigua



Un dels pocs actes que es van veure afectats per la meteorologia va ser el V Torneig de Petanca de Festa Major, celebrat dimecres a la tarda. Tot i que va arrencar amb normalitat, la tempesa va obligar a suspendre’l poc després.



 



S’inaugura el ressò d’estiu amb una desfilada i una subhasta



El Ressò, mercat social de la reutilització, tornava a obrir les portes dijous en la seva edició d’estiu. Ho feia al Centre Cívic Joan Triadú de Vic amb una desfilada de roba i complements de segona mà i una subhasta d’objectes també de segona mà, dinamitzada pel monologuista Godai Garcia.



La botiga temporal es quedarà a la ciutat fins al 13 de juliol. Trobareu més informació a l’article d’agenda de la pàgina 31.



 



La plaça de la Catedral s’omple de gom a gom amb l’Orquestra Inclusiva de la UVic



Amb totes les cadires de la plaça de la Catedral plenes, l’Orquestra Inclusiva de la UVic va oferir el ja tradicional concert de Festa Major dijous al vespre, sota la direcció de Lluís Solé i Mercè Carrera.



L’Orquestra Inclusiva de la UVic és un projecte pioner i innovador obert a tothom qui vulgui participar-hi, al marge de les seves habilitats musicals, ja que es treballa de forma multinivell a través de la preparació de materials que permeten que puguin tocar simultàniament persones de tots els nivells (inclòs el nivell zero), cadascú dins de les seves possibilitats.



 



Vigília del seguici infantil



A les portes del seguici infantil de diumenge, divendres a la tarda els infants ja escalfaven motors amb la celebració de la vigília. La cercavila va arrencar a la plaça Gaudí, des d’on els gegants petits i el bestiari infantil, acompanyats d’un nombrós públic, es van dirigir fins a l’església dels Dolors per anar a buscar el Sant Miquel dels Sants del seguici infantil. Després del ball de l’Àliga dins l’església, es van concentrar a la plaça de la Catedral, on es va poder gaudir dels diferents balls. Finalment, la cercavila va continuar fins a la casa nadiua de Sant Miquel dels Sants.



 



A collir l’espígol!



Si hi ha una olor que caracteritza la Festa Major de Vic és la de l’espígol. Com és tradició, diumenge al matí es va anar a collir l’espígol que omplirà els carrers del centre històric de la ciutat durant el seguici al camp del carrer Josep M. Selva.



 



La Crida i el seguici infantil, plats forts d’aquest primer cap de setmana de Festa Major



La ciutat de Vic es va revolucionar dissabte a la tarda amb l’esperada Crida, que un any més va tornar a ser multitudinària. Una Crida amb un canvi de format, on els enfrontaments es limitaven a pols Holi. Les tres colles de la ciutat, liderades pels seus caps de llúpia, van recórrer els carrers dels seus respectius territoris fins a trobar-se a la plaça de la Catedral.



Per altra banda, diumenge el seguici infantil va acostar un any més la cultura popular a les noves generacions, fent evident que amb la implicació de tants infants en actes com aquest, encara queden Festes de Sant Miquel dels Sants per anys.


Més notícies de Societat