Presenten la segona edició 2019-20 del projecte Talent Esportiu d'Osona amb la col·laboració de Vic i Centelles



Toni Carrasco (Fotos: Toni Carrasco).- El passat dimecres 19 de juny a la sala Coll i Bardolet de l'edifici del Sucre de Vic es va fer la cloenda de la primera edició del projecte de Talent Esportiu i a la vegada es va presentar el programa de la 2a edició, que entre altres novetats enguany no només s'aplicarà a la ciutat de Vic sinó també a Osona, gràcies a l'entrada dins el programa de l'Ajuntament de Centelles que ho ofereix a les entitats esportives d'aquest municipi.



El projecte, impulsat per la UVic-UCC a través del Centre d'Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF), va néixer l'any passat amb l'objectiu de reforçar l'activitat dels clubs i entitats esportives de la ciutat de Vic i aquest any ha ampliat el seu radi de participació amb un municipi més. El programa busca millorar els entrenaments de la condició física i la motricitat bàsica per prevenir les lesions dels esportistes osonencs amb dues sessions setmanals de 45 minuts dirigides per professionals de la UVic-UCC. També es van donar els diplomes als esportistes que han participat en la primera promoció.



La 2a edició comptarà amb la participació de 15 esportistes, tres més que l'any anterior, i tres d'ells seran estudiants de la UVic-UCC. L'obertura va anar a càrrec dels regidors d'esports de Vic i de Centelles Titi Roca, Josep Arisa i del director del CEEAF, Javier Peña. A continuació, el professor de la UVic-UCC, Jordi Coma, va moderar una taula rodona amb la participació de la triatleta del CN Vic ETB, Marta Sánchez, que aquest curs ha participat del programa Talent Esportiu i el pilot olímpic d'skeleton, Ander Mirambell, que serà el padrí d'aquesta 2a edició del projecte.



Durant l'acte es van donar a conèixer els resultats que s'han registrat amb dades obtingudes dels participants de la primera edició. Tal com va explicar Javier Peña, per analitzar-ho s'han sotmès a dos d'aquests esportistes a dos processos d'avaluació. La primera observació, de caràcter més longitudinal, ha avaluat la condició física dels esportistes becats per comparar els seus estats físics l'inicial i el final. L'estudi ha demostrat una millora de la condició física en els tests realitzats i un nivell de lesions quasi nul. De la segona part d'un segon procés, objecte d'un treball final de grau de CAFE, se n'ha extret la conclusió que els esportistes que han participat en el TEV (Talent Esportiu Vic) milloren la capacitat de suportar la fatiga neuromuscular més respecte que els que no han participat en el programa.



Per a la segona promoció es va destacar la necessitat que el jove esportista pugui treure rendiment d'aquest projecte, ha de tenir una edat compresa entre els 12 i els 23 anys, ha d'estar empadronat en un dels dos municipis que participen, ha de disposar de llicència esportiva de la mateixa especialitat esportiva. Les propostes, per prendre part han de venir del mateix club i de com a màxim de dos esportistes per club. Els participants només ho podran fer com a màxim en tres anys o edicions. Les sol·licituds es poden presentar del 25 de juny al 12 de juliol i, en la seva segona edició del Talent Esportiu, aquest estarà comprès entre el 15 de setembre del 2019 i el 15 de juny del 2020.


Més notícies de Altres esports