Cal Pujals de Sant Boi, guanya el concurs de coca dolça de la fira Orígens d’Olot
Entrevista a Daniel Pla, forner de Cal Pujals
Entrevista a Daniel Pla, forner de Cal Pujals
Toni Carrasco.- Daniel Pla, forner de Cal Pujals de Sant Boi de Lluçanès, guanyador del concurs de coca dolça de la fira Orígens d’Olot.
Quin és el vostre secret que òbviament es pugui explicar públicament?
El secret és fer les coses com tota la vida, amb fermentacions llargues i sense pressa. Amb forn de llenya i pràcticament tot fet a mà.
Des de quan teniu obert el forn a Sant Boi?
El nostre forn està obert des de fa molt, no ho sé segur, els meus pares el van agafar fa més de 50 anys. En aquests anys la única cosa que hem canviat per fer la coca de forner és que ara fem servir oli d’oliva verge extra en lloc de llard de porc.
Quines farines utilitzeu?
De farines ara estem apostant molt pels blats antics i intentem el km O; al Lluçanès es planta forment (una antiga varietat de blat) i altres blats antics, i ara nosaltres també hem plantat xeixa. De fet estem provant i jugant.
Heu guanyat altres premis similars?
No hem participat en gaires concursos. Però ja l’any passat també vàrem guanyar el primer premi de coca de forner a la fira Orígens.
Quins altres productes elaboreu de forma artesanal i tradicional?
Tot ho elaborem de forma artesanal i tradicional. També els nostres pans són molt personals, autèntics i diferents d’altres llocs, tot fet amb massa mare de més de 50 anys.