Àgil
Mellow Yellow

El Lluçanès dona protagonisme als esmorzars de forquilla amb una campanya per posar en valor la seva cuina de proximitat

La campanya destaca sis restaurants del Lluçanès

(Foto: Consorci del Lluçanès).- En el marc de la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, el Lluçanès impulsa una campanya de comunicació per reivindicar un dels seus grans tresors gastronòmics: els esmorzars de forquilla. Amb aquesta acció es vol donar visibilitat a la cuina de fonda i de masia, arrelada al territori i elaborada amb productes de proximitat, i que forma part del patrimoni viu i del paisatge quotidià del Lluçanès.

La campanya destaca sis restaurants del Lluçanès que ofereixen esmorzars de forquilla plens de sabor i identitat, amb plats que van dels cigrons amb cansalada als peus de porc amb mongetes del ganxet, passant pel xai a la brasa amb mongetes, els ous al plat amb sobrassada, els bolets saltats amb ou d’ànec o el llom de cabirol amb carreretes. Receptes que parlen de territori, estacionalitat i aprofitament, connectant amb la manera de fer pausada i acollidora de la cuina de sempre.

A més d’una selecció de plats, la campanya inclou continguts específics per al web de Lluçanès Turisme, difusió a xarxes socials i material promocional, amb l’objectiu d’atreure visitants i fer-los descobrir el Lluçanès a través del paladar, combinant la gastronomia amb rutes, paisatge i patrimoni.

Els esmorzars de forquilla són molt més que un àpat contundent: són un ritual social i gastronòmic que conserva el caràcter rural, fomenta el producte local i transmet la cultura del bon viure.

Aquesta campanya vol contribuir a mantenir viva aquesta tradició, fent-la atractiva tant per al visitant com per al públic local, i reforçar el compromís amb una gastronomia sostenible, de qualitat i arrelada al territori.

Es pot trobar tota la informació de la campanya a https://turisme.llucanes.cat/esmorzars-de-forquilla/

Més notícies de Societat