El Lluçanès dona protagonisme als esmorzars de forquilla amb una campanya per posar en valor la seva cuina
En el marc de la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, el Lluçanès impulsa una campanya de comunicació per reivindicar un dels seus grans tresors gastronòmics: els esmorzars de forquilla. Amb aquesta acció es vol donar visibilitat a la cuina de fonda i de masia, arrelada al territori i elaborada amb productes de proximitat, i que forma part del patrimoni viu i del paisatge quotidià del Lluçanès.
La campanya destaca sis restaurants del Lluçanès que ofereixen esmorzars de forquilla plens de sabor i identitat, amb plats que van dels cigrons amb cansalada als peus de porc amb mongetes del ganxet, passant pel xai a la brasa amb mongetes, els ous al plat amb sobrassada, els bolets saltats amb ou d’ànec o el llom de cabirol amb carreretes. Receptes que parlen de territori, estacionalitat i aprofitament, connectant amb la manera de fer pausada i acollidora de la cuina de sempre.
A més d’una selecció de plats, la campanya inclou continguts específics per al web de Lluçanès Turisme, difusió a xarxes socials i material promocional, amb l’objectiu d’atreure visitants i fer-los descobrir el Lluçanès a través del paladar, combinant la gastronomia amb rutes, paisatge i patrimoni.
Els esmorzars de forquilla són molt més que un àpat contundent: són un ritual social i gastronòmic que conserva el caràcter rural, fomenta el producte local i transmet la cultura del bon viure.
Aquesta campanya vol contribuir a mantenir viva aquesta tradició, fent-la atractiva tant per al visitant com per al públic local, i reforçar el compromís amb una gastronomia sostenible, de qualitat i arrelada al territori.
Més info: https://turisme.llucanes.cat/esmorzars-de-forquilla/