Èxit rotund del Lactium a Vic
Lactium ha aconseguit fer de Vic la capital del formatge català augmentant un 20% el nombre de visitants
(Foto: Josep M. Costa).- Algunes de les dades que avalen l'èxit del Lactium són l’augment del 20% del nombre de visitants, passant de 17 mil a 20 mil, l’ocupació al 100% de les activitats programades a l’Aula de Formatge Bonpreu-Esclat, l’alt grau de satisfacció dels expositors pel nombre de vendes assolides, i que s’ha aconseguit atraure a un gran nombre de professionals del sector gastronòmic.
Lactium ha aconseguit fer de Vic la capital del formatge català i segons explica el seu director, Isaac Gelabert, “exerceix de punt de trobada dels apassionats del formatge però també de molts professionals del sector, que venen a conèixer nous formatges, a fer negoci i a intercanviar experiències”.
Altres activitats que també han estat molt ben acollides per part del públic han estat el Rock&Txis, el sopar de dissabte a la nit amb 40 tapes amb formatges i música en directe, la jornada tècnica de divendres al Sucre, consistent en un tast sensorial sobre les propietats organolèptiques del formatge i que va comptar amb 60 participants, exhaurint totes les places disponibles, i els tallers per a públic familiar de matons i de barrets de l’espai Benvinguts a Pagès i Fet a Osona. D’altra banda, a l’espai Txis Corner s’han pogut conèixer de primera mà les experiències de diversos artesans, contribuint a la divulgació de la cultura del formatge.
El Concurs Lactium ha aixecat, un any més, molta expectació. Aquest any s’ha ampliat el nombre de categories, passant de 9 a 14, i ha comptat amb la participació de 143 formatges de 41 formatgeries. El jurat ha estat integrat per 66 prescriptors i especialistes del sector agroalimentari i del món del formatge d’arreu d’Espanya. El Premi Millor Formatge Català Lactium 2019 l’ha guanyat el Miner d’Espinelves, d’Oriol Brugués.