Festiva, divertida i participativa 4a Fira de la Tòfona d’Estiu a Centelles
Només es van haver de suspendre les actuacions de Laura Cruells amb Jordi Ginesta i la festa country, ja que la pluja va fer acte de presència
L’única Fira de la Tòfona d’Estiu de les nostres contrades va tornar a ser un èxit total el passat dissabte durant tota la tarda/vespre al Pla del Mestre de Centelles. Només cal lamentar que es van haver de suspendre les actuacions musicals de Laura Cruells amb Jordi Ginesta i la festa country amb The Barroom Buddies, ja que la pluja va fer acte de presència.
No obstant, durant tota la tarda es van portar a terme les activitats infantils i els dos tallers de cuina previstos, amb la participació d’una seixantena d’assistents. En primer lloc, el xef Gerard Fortuny del restaurant Can Fortuny de la plaça Major, conjuntament amb el seu equip, va presentar un flam de pinyons, rossinyols i tòfona d’estiu. I el seu segon plat, que també es va poder degustar, va ser un arròs de vaca amb Tuber Aestivium.

El segon taller va anar a càrrec del centellenc Josep M. Ribé, xef-director de la Chocolate Academy de Barcelona i Millor Artesa Xocolater d’Espanya el 2005. Va mostrar i es va poder degustar un senzill però exquisit flam de tòfona d’estiu amb ingredients ben bàsics com nata, rovell d’ou, sucre, sal i òbviament Tuber Aestivium. I ho va acompanyar, en la seva decoració, amb un crumbre d’avellanes, avellanes torrades trossejades, sal i la pasta de full caramel·litzat. Els tallers foren dinamitzats pel gastrònom i fotoperiodista centellenc, Toni Carrasco.
Durant tota la tarda, la food truck de Jordi Parareda i Cesc Molera va oferir tastets deliciosos com la pasta a la carbonara de tòfona i els ous a baixa temperatura amb parmentier de patata amb tòfona. A la fira es podia comprar tòfona d’estiu fresca i els bars i restaurants del poble oferien, durant el cap de setmana, plats i tapes elaborades amb aquest fong d’estiu.