Jaume Fàbrega va ser al Casino de Vic per parlar de cuina i gastronomia
És el més important escriptor de la Mediterrània en aquests àmbits
El passat dimarts la sala modernista del Casino de Vic va acollir una interessant xerrada sobre la història de la cuina catalana i on es qüestiona on era actualment la cuina de la llar. El ponent va ser el més important escriptor gastronòmic de la Mediterrània, el català Jaume Fàbrega, que ha publicat més de noranta llibres sobre cuina, alimentació i història de la gastronomia. Fou presentat per l'escriptora i artista plàstica, Montserrat Picola.
Fàbrega, en la seva intervenció va fer un recorregut sobre els orígens de la cuina, l'ús de la terrissa i l'agricultura del neolític, segons ell, tot partint d'invents d'origen essencialment femení. Va parlar del llibre de Sent Sovi, de Josep Pla, de les tècniques culinàries, de la tradició dels sofregits i de les picades. I va acabar la conferència parlant de la nostra cuina actual al món, i que apareixerà al seu darrer llibre... A la catalana. No es va estar tampoc de citar les propietats de la cuina afrodisíaca a partir d'un manuscrit trobat a Sant Joan de les Abadesses.