Àgil
Mellow Yellow

La 12a Fira de la Ratafia de Centelles torna a la normalitat

El centellenc, Jordi Romeu, va guanyar el primer premi a la millor ratafia





Toni Carrasco / Centelles (Fotos: T.C.).- Una de les begudes més tradicionals, pròpies i antigues de les nostres contrades, té a Centelles un molt bon referent amb una fira que enguany ha arribat a la dotzena edició amb molt bona salut.



En el nostre entorn més proper no se celebren i de fet no hi ha una molt gran tradició en l’elaboració artesana d’aquest licor tan característic on es barregen i es posen a macerar una quantitat determinada d’herbes del bosc, alcohol o aiguardent i sobretot nous verdes. No és el cas de Centelles, on des de sempre, i abans més que ara, sempre hi havia algú a moltes cases que sabia elaborar de forma exquisida aquest licor casolà. Quaranta dies a sol i serena i el resultat, si les proporcions i les plantes són les adequades, pot ser espectacular. Com és el cas del guanyador d’enguany el centellenc Jordi Romeu que es va imposar amb la seva peculiar ratafia a 35 concursants, que finalment van quedar seleccionats en deu. En segon lloc va quedar Farners Vendrell i en tercer, Josep Masferrer.



La plaça Major, el Passeig i el Palau dels Comtes, els escenaris



La fira, amb parades a la plaça Major i activitats també al Passeig va incloure tallers pràctics per elaborar de forma artesanal aquest licor, tallers de remeis casolans, xerrades o el carro de contes per als infants. Un altre escenari on també van tenir lloc diversos tallers foren els horts del Palau dels Comtes.



Centelles, junt amb Santa Coloma de Farners, gaudeix d’una fira única al nostre país per divulgar, protegir i promocionar una part de la cultura més nostra i més ancestral.


Més notícies de Societat