La 4a campanya gastronòmica de la castanya, tot i deslluïda, acabarà el pròxim 22 de novembre
El tancament de bona part d’aquests restaurants d’Osona i el Montseny no ha permès la normalitat en aquesta interessant proposta gastronòmica
Toni Carrasco.- Des del passat 23 d’octubre i fins al 22 de novembre, durant trenta dies, fins a deu restaurants d’Osona i del Parc Natural del Montseny havien de participar activament amb quinze plats diferents i amb total normalitat a la nova Campanya Gastronòmica de la Castanya, que enguany arribava a la seva quarta edició. Malauradament el tancament de bona part d’aquests restaurants d’Osona i el Montseny no hi ha permès la normalitat en aquesta interessant proposta gastronòmica i finalment només dos locals de restauració, l’Arka de Santa Eugènia de Berga i l’Àgora de Viladrau, han ofert i ofereixen plats elaborats amb castanya de Viladrau.
En Jordi de l’Arka ens convida a degustar i emportar-se a casa en take away un deliciós Colomí a la brasa amb puré de castanya. D’altra banda l’Àgora, des de la plaça Major de Viladrau, amb la Meritxell i el seu germà Marc al capdavant ens ofereixen en take away durant tot l’any, i també presencialment quan puguin obrir amb normalitat, fins a mitja dotzena de plats elaborats amb castanya de Viladrau. Entre d’altres podem degustar els canelons cruixents de bolets amb salsa de castanyes, l’amanida de formatge de cabra amb melmelada de castanyes, la costella de porc guisada amb castanyes i de postres les castanyes torrades amb xocolata calenta.
L’Àgora, amb cinc anys d’existència, ha pogut trampejar aquesta dura crisi de tancar al públic amb l’elaboració de menús per a dues empreses del poble (amb la modalitat Delivery) i de plats diversos en la modalitat de take away, com els esmentats on l’ingredient principal era la castanya del Montseny, però també fideuada, paelles, pizzes, guisats, cuina catalana tradicional, zamburinyes amb castanyes, crema de castanyes amb xips de verduretes, etc.
Els altres restaurants que participaven en la campanya són el Bareku, el Basset, Ca la Cinta, Ca l’U, Cal Jutge, el Gravat i la Teresona XXI.
La castanya, tot i aparentment ser un fruit sec de temporada, es pot deshidratar i consumir al llarg de tot l’any i és un dels nostres productes singulars i més importants en l’àmbit cultural i tradicional de la nostra comarca.