Àgil
Mellow Yellow

Maurici Cot, una pastisseria artesana sense gluten i sense lactosa, arriba a Vic



Maurici Cot. Pastisseria i Postres, és fruit d’una història personal que passa de la vocació a la professionalització i de la malaltia a l’emprenedoria.  El cardedeuenc Cot es va formar al CETT-UB, a Espai Sucre i al Gremi de pastisseria de Catalunya. Un total de set anys que li permeten començar a treballar com xef pastisser en restaurants i hotels. 



Molt aviat la precarietat de la seva salut l’obliga a deixar la feina i centrar-se en la seva recuperació. L’hi havien diagnosticat sensibilitat severa al gluten i a la lactosa. Durant el temps que necessita per recuperar-se, elabora el projecte que ara podeu assaborir. Convençut de la necessitat de posar al mercat pastisseria de qualitat sense gluten i sense lactosa, inicia el camí. Estudia, formula, investiga fins a arribar al punt de poder comercialitzar un producte molt bo i gràcies a la seva formació, els resultats són òptims.



Fa tres anys i mig que estan al mercat i ara han tingut l’ocasió de portar el seu treball a Vic. I Vic els ha acollit amb cordialitat i amb molta amabilitat. Cot creu fermament que no hi ha un bon àpat si no hi ha unes bones postres, i els celíacs i intolerants a la lactosa això no ho tenen fàcil. A més de les dificultats del dia a dia en la dieta, se suma el fet en el món de la restauració i el de l’impuls. Una persona celíaca no pot entrar a qualsevol lloc  prendre un cafè, un suc, amb un croissant o una magdalena, i el conjunt d’això que sembla tan irrellevant, acaba essent un fet diferencial difícil d’assumir pels afectats i per les famílies.



D’altra banda cal insistir a les administracions en la rellevància de la malaltia celíaca. L’únic tractament és l’alimentació, que és més costosa i no hi ha suport per a les famílies afectades.  A final de mes comprar amb gluten o sense gluten és ostensiblement diferent per a l’economia de la persona/família celíaca. 



Cal cercar la fórmula per a sufragar part de la despesa de l’alimentació del celíac per la Seguretat Social, com si es tractés d’un tractament farmacèutic per a malalts crònics.



 



Maurici Cot. Pastisseria i Postres 



Tel. Llinars 93 732 30 69 / 628 100 658 



Tel. Vic 621 274 401



info@mauricicot.com



www.mauricicot.com


Més notícies de Societat