Àgil
Mellow Yellow

Més de 2000 persones visiten l’Agrofest, el festival de la pagesia de la Vall d’en Bas

Organitzat per la cooperativa Verntallat

Fotos: T.C.- D'èxit rotund ha estat la primera edició de l'Agrofest, el festival de la pagesia de la Vall d'en Bas organitzat a la cooperativa Verntallat celebrat aquest dissabte.

La vitalitat del sector primari de la Vall d'en Bas ha estat bastament demostrada en aquesta trobada, una experiència única, rica en diversió i amb continguts per a tothom. Es podien trobar des d'espais per reflexionar sobre l'estat del món rural a tallers pràctics per aprendre a fer un planter o formatge. No hi van faltar xerrades, contacontes, tastets i una àmplia mostra de productes locals, acabant la nit amb actuacions musicals de primer nivell com la de Di-versiones. Més de 2000 persones es van acostar fins a aquest paisatge bucòlic i agrícola per gaudir de tot plegat.

Més de 2000 persones visiten l’Agrofest, el festival de la pagesia de la Vall d’en Bas 2

L'Agrofest és el resultat de fins a dues experiències anteriors del grup motor Alimentem la Vall, Verntallat i l'Ajuntament de la Vall, on fins ara s'havien organitzat visites a granges durant les festes majors de l'any passat, una caminada gastronòmica i d'altres iniciatives similars.

Més de 2000 persones visiten l’Agrofest, el festival de la pagesia de la Vall d’en Bas 3

El contacontes rural va anar a càrrec de la Pepa Contes, i portava per títol “Contes que alimenten l'ànima”. El taller pràctic “Fem planter amb varietats locals d’hortalisses” va anar a càrrec de Pilar Martínez i Isaac Bosch, de l'associació Milfulles. El de l'elaboració de formatges fresc i recuit el va fer Paula Fonollà, de la formatgeria Xauxa. El taller de maquillatge rural va ser iniciativa d'Edurne Bordas, de Món Viu. Durant la tarda i vespre es van fer passejades en tractor pels camps propers a la cooperativa per experimentar aquesta sensació única.

Més de 2000 persones visiten l’Agrofest, el festival de la pagesia de la Vall d’en Bas 4

La taula rodona sobre pagesia i gastronomia fou protagonitzada per la cuinera Ada Parellada; la veterinària i representant de Plataforma Pagesa, Imma Puigcorbé; i el ramader i membre del grup motor Alimentem la Vall, Moisès Mont.

També fou possible gaudir de la mostra de productes locals i dels tastos de productes locals elaborats per obradors i restaurants de la Vall. No hi van faltar diverses food trucks i la música ambient va anar a càrrec del grup Mam i Pipa.

Més notícies de Societat