Àgil
Mellow Yellow

Més de 8.000 assistents a la 7a Fira Orígens d’Olot, tot un nou èxit

S’han venut més de 47.000 tiquets de tast

S’han venut més de 47.000 tiquets de tast





Toni Carrasco.- Dissabte al vespre es va fer públic el veredicte del jurat del 2n Concurs de coques de forner de Catalunya, dins la 7a edició de la Fira Orígens d’Olot. El Forn Cal Pujals de Sant Boi de Lluçanès s’ha endut el premi a la millor coca dolça (podeu veure l’entrevista a la pàgina 12) i el Forn Grabulosa d’Olot a la millor coca salada en un concurs molt disputat amb trenta participants.



Aquest dissabte va obrir portes la 7a edició d’Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya que s’ha celebrat aquest cap de setmana al Recinte Firal d’Olot. Reconeguts cuiners i productors han ofert diverses activitats amb un protagonista destacat: els productes de qualitat.



Al llarg del dia, una gran afluència de públic s’ha acostat fins al Recinte Firal d’Olot, on s’han pogut veure demostracions de cuina en directe amb els estrellats Carles Gaig (Restaurant Gaig, Barcelona) i Fran Agudo (Tickets Bar, Barcelona); també Albert Mendiola (Marimorena, Sant Boi de Llobregat), Premi Cuiner de l’Any Fòrum Gastronòmic Girona 2017; Sílvia Anglada (Es Tast de Na Sílvia, Menorca) i Lluís Fernández (Els Pescadors, Llançà).



Altres premis



També s’han entregat els premis al Millor Estand i Millor Producte Orígens 2018. El premi a Millor Estand ha estat per Can Puxic i el de Millor Producte per a la mescla de 4 productes d’Espècies a Mà, un condiment artesanal fet amb una mescla de plantes medicinals i sal marina pura sense refinar. També s’ha concedit un accèssit al millor producte a Vinya Hop, de Cervesa Marina i amb segell de Girona Excel·lent.



L’Aula de Tast ha acollit maridatges i degustacions de diversos productes com les infusions i el te kombutxa d’Alma Teas; les cerveses artesanes de Girona Excel·lent; els productes osonencs d’Osona Terra; els productes amb tòfona de Noir & Blanc; i els vins i formatges de Suriol, Terres de Vidalba i Molí de Ger.



En total a Orígens s’hi han pogut trobar una norantena de productors amb productes que van des d’embotits, làctics, carns, cervesa, pastisseria o fleca fins a melmelades, olis, fruits secs, verdures, infusions, vins, licors, caves, tòfona o espècies, entre d’altres.



El diumenge, més activitats



Diumenge l’activitat va continuar a l’Aula de Cuina amb sessions de cuina en directe amb Xavier Lorés (La Cuina d’en Simon, Tossa de Mar), Jordi Llobet (L’Ó, Món Sant Benet, Sant Fruitós de Bages), David Colom (L’Hostalet, Hostalets d’en Bas), Jordi Rollan (Divinum, Girona) i tancarà l’estrellat Jordi Juncà (Ca l’Enric, Vall de Bianya).



L’Aula de Tast va acollir tastos guiats amb productes de l’Empordà a càrrec de Girona Excel·lent; un tast de productes de Menorca; de dolços de Vallflorida Xocolaters i de caves amb Parató i Pagès Entrena.



Diumenge la fira va tancar portes amb una excel·lent valoració per part de l’organització i dels promotors, ja que, un cop més, s’hant igualat xifres de passades edicions, amb un total de 8.000. Pel que fa als tiquets de tast, la xifra també s’ha mantingut –una hora abans de tancar portes se n’han venut un total de 47.500-. Les xifres mostren un any més la consolidació tot i que enguany s’ha avançat al mes d’octubre.



També amb la presència de Menorca com a territori convidat amb sis petits productors que han portat formatges, embotits, pa, carns i licors sota la marca Made in Menorca i amb el suport del Consell Insular de Menorca.



Enguany cal destacar el reforç pel producte ecològic que ha representat un 30% del total, un 6% més que el 2017, i que, un any més, ha tingut una gran acollida entre el públic de la fira. La despesa mitjana per persona ha rondat els 35 euros.



Entre dissabte i diumenge s’han fet un total de 10 sessions de cuina, 9 degustacions guiades a l’Aula de Tast i 8 tallers per als més petits.



En referència a la procedència dels visitants, cal destacar, a banda dels garrotxins, que un alt percentatge procedeix de comarques properes com Osona i també de les de la província de Barcelona.


Més notícies de Societat