Porc i cervesa tornen a triomfar a Manlleu
Les millors llonganisses tornen a ser les d’Osona
Toni Carrasco (Fotos: Josep M. Costa).- La plaça Fra Bernadí ha estat plena d’activitat tot el cap de setmana amb una nova edició de la fira gastronòmica Porc i Cervesa.
Porc i cervesa, un maridatge que fa anys a alguns els semblava inversemblant i que Manlleu ha sabut convertir en una combinació d’èxit. Per una banda la tradició del porc, la matança i l’elaboració de tota mena d’embotits i delicatessen. I per l’altra la cervesa artesanal que està arrelant des de fa relativament poc i de forma intensa al nostre país amb productors arreu que ja guanyen prestigiosos concursos fora de Catalunya.
En l’àmbit cerveser cal destacar la presència d’autèntics gurus de la birra com Ariel Caballero, Joan Birraire, Aitor Labrador, Albert Sanchez o Joan Montasell. Una fira que va començar el divendres 4 i s’ha allargat fins aquest diumenge al vespre amb finals de fira i festa cada dia amb música en directe.
Destacables van ser el 3r Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional Catalana conduït per Josep Dolcet de la Confraria del Gras i el Magre, la matança i rostida del porc a la plaça presentada per la periodista Carme Gasull, els tastos guiats de cerveses, els maridatges de cervesa i derivats del porc, etc.
Porc, cervesa... i també molta moda i ritme
Un programa variat i divers que ha promogut una visita tranquil·la a la fira, per a tastar tot el que s’oferia i per comprar allò que ens ha fet més gràcia. També per a un públic més familiar, diversions com els tallers de cuina domestica o els espais lúdics infantils com La Granja, Revoltim, o el circuit animal.
La Fira també ha inclòs aspectes de sensibilització mediambiental i de foment d’activitats contra el canvi climàtic com L’Ecoestació, un Scape Room específic d’aquesta temàtica, el trenet turístic, la pedalada popular o el taller de descoberta de l’energia fotovoltaica. I com podeu veure en aquestes imatges la Desfilada de moda de comerços MAB i l’actuació d’Off-Broadway va congregar una multitud de públic.
Les millors llonganisses tornen a ser les d’Osona
Els premis del Concurs Nacional de llonganissa, nascuts a la Fira del Porc i la cervesa, es van donar aquest any en el marc de la Fira iMeat de Cornellà de Llobregat. Els elaboradors osonencs van guanyar novament la majoria de premis: Primer premi per Francesc Colom (Carnisseria Colom-Vila de Manlleu i el segon per l’Albert Codina d’Embotits Collsacabra de Cantonigròs.Mencions del Jurat per Josep Maria Saborit de la Carnisseria Saborit de Calldetenes i per Sergi Mas d’Embotits Vall del Ges de Sant Pere de Torelló.