Porc i truites al Dijous Llarder d’Osona Cuina a Vic

Una truita de samfaina i pernil sofregit, Millor Truita d'Osona

Una truita de samfaina i pernil sofregit, Millor Truita d'Osona





(Foto: Josep Maria Costa).- El Dijous Llarder a la Plaça Major de Vic, organitzat pel col·lectiu de cuiners Osona Cuina, ha viscut avui una jornada gastronòmica completa on no hi ha faltat ni la neu testimonial de bon matí. Més enllà dels tradicionals entrepans de botifarra, el concurs per escollir la Millor Truita d’Osona ha estat la principal novetat del Dijous Llarder d'enguany.



El concurs per escollir la Millor Truita d'Osona era obert a tothom i ha comptat amb la participació de 26 propostes de truita. Després del tast i deliberació del jurat, el vigatà Victor Martorell ha estat el guanyador, amb la seva truita de samfaina i pernil sofregit. El segon premi ha estat per Eli Arroyo, amb una truita de peus de porc i botifarra negra mentre que el tercer premi ha estat per Rosi Linares, amb una truita de patates i ceba confitada.



A partir del migdia s'han servit també els entrepans de porc rostit Ral d’Avinyó amb salsa agredolça i pa d’Osona. A banda dels entrepans habituals –botifarra, botifarra negra, cansalada- enguany s'hi han afegit també dues propostes gastronòmiques: l’entrepà de canelons i l’arròs de porc rostit amb calçots.



L’entrepà de caneló ha estat elaborat per l’Escola d’Hostaleria d’Osona amb els productes d’Osona Terra i La Selecta, col·laboradors en aquesta festa popular.