Ramon Banegas parla sobre cuina a l’edat mitjana
Dins els actes de La prèvia del Medieval
Dins els actes de La prèvia del Medieval
Toni Carrasco (Foto: T.C).- Dins els actes de La prèvia del Medieval el passat divendres va tenir lloc a la sala gòtica de la Casa de Convalescència de Vic una ponència sobre edat mitjana i gastronomia.
El conferenciant fou el doctor en història medieval i expert en economia i història de l'alimentació, Ramon Banegas. En la seva exposició, va fer un recorregut sobre els tòpics d'aquella època i els mites sobre el consum excessiu de carn i la seva elaboració.
Banegas va destacar la importància de la càrnia medieval amb un recorregut per la Catalunya de l'època i de les bèsties que es menjaven llavors i com eren cuinades. També era important la presència del pa en les seves diverses modalitats, tant per les classes altes com per les classes més humils. La carn que menjaven les classes altes era essencialment de bou.
La xerrada va cloure amb un tast elaborat per l'Escola d'Hostaleria d'Osona i que va consistir en una panada bestial, salses medievals per acompanyar i una xicra de vi piment.