Àgil
Mellow Yellow

Tot i la pluja, el Pla del Mestre acull la 5a Festa de la Tòfona d'estiu

Va tenir lloc dissabte passat a Centelles, amb tallers i degustacions

(Fotos: Toni Carrasco).- Aquest passat dissabte a la tarda el Pla del Mestre de Centelles va acollir una nova edició, la cinquena de la Fira de la Tòfona d'estiu que des d'aquest any, i seguint tendències festives i gastronòmiques d'aquest preuat fong al país veí, ha deixat d'anomenar-se una fira per ser una festa de la Tuber Aestivium.

Les activitats es van iniciar a la sorrera del parc, en una activitat infantil de caçar tòfones al mig de la sorra. Una activitat dinamitzada per l'estudiosa i experta de la tòfona, Fina Vila. I amb un alt grau de participació.

Tot seguit, tot i una pluja fina, van començar els tallers de cuina. En primer lloc, el xef del Via de Vic, Nico Roger, va explicar i oferir el tast de dos plats elaborats amb tòfona blanca d'estiu del país. Concretament, es va poder degustar un l'ou a baixa temperatura amb crema de múrgoles i parmentier de patata amb tòfona i, en segon lloc, el cruixent de peu de porc foie mi-cuit amb poma caramel·litzada i tòfona.

En segon lloc, la pastissera i responsable de postres del restaurant Santuari de les Masies de Voltregà, Ruth Arimany va oferir un exquisit i elegant i molt elaborades postres de Textures d'ametlla i tòfona. Tothom que va voler podia comprar en directe, fresca i de proximitat, la millor tòfona d'estiu de la contrada per gentilesa de Puig Bolets de Centelles.

Tot i la pluja, el Pla del Mestre acull la 5a Festa de la Tòfona d'estiu 2

Des de la food truck es va oferir al públic present diversos tastos, elaborats acuradament in situ pels cuiners locals Jordi Parareda i Cesc Molera, tot destacant la brandada de bacallà amb tòfona i carquinyolis, terrina de galta de porc amb porro i tòfona, caneló fregit amb suc de rostit i tòfona, arròs de verdures rostides i tòfona i un exquisit postres dolç de fluid d'avellana amb tòfona. La festa d'aquest preuat fong va continuar amb la música de la 'Mambo Van' fins una mica abans de la mitjanit.

Cal recordar que la temporada de la Tuber Aestivium comença l'1 de maig i acaba el 15 d'agost. I que la d'hivern, la tòfona negra molt més preuada i anomenada Tuber Melanosporum, es pot trobar al nostre país entre el 15 de novembre i el 15 de març. El tercer cap de setmana de desembre, Centelles, capital històrica de la tòfona negra, celebra una de les més importants fires locals tenint com a protagonista l'anomenat diamant negra de la cuina.

Més notícies de Societat