Àgil
Mellow Yellow

Panxolina, música per defensar el terrer

Van actuar dins els actes de la 29a Festa del segar i el batre de Santa Eulàlia de Riuprimer

(Foto: T.C.).- Dins els actes de la 29a edició de la Festa del Segar i el Batre de Santa Eulàlia de Riuprimer, que va tenir lloc aquest dissabte al vespre, tot coincidint amb el sopar popular, un dels concerts del festival Perifèria Cultural amb l'actuació de Panxolina, música per defensar el terrer. Perifèria Cultural programa habituament actes culturals, musicals i gastronòmics de nivell a pobles petits, d'arreu de la geografia catalana.

Panxolina és un duo format per Carles Font i Jordi Sunyer que segueix la tònica de la seva gira Gresca genuïna, on van mesclar la cançó de taverna amb algun tema propi, alguna peça popular i alguna versió d'artistes com Lluís Llach o Esquirols. Tot amb el segell Panxolina, fomentant la participació i la interacció del públic, ja sigui cantant, picant de mans, bevent de la boteta o formant part de l'orquestra que acostumen a muntar sempre a ‘La cançó de les mentides’.

Panxolina té previst treure, abans d'acabar l'any, el seu primer disc d'estudi, d'un treball cuinat als estudis de S'Estany Pudent a mig camí entre Formentera i Vic, amb el mestre Jordi Amblàs a la producció.

D'altra banda, la 29a edició de la Festa del Segar i el Batre va tenir lloc, com és ja habitual, al camp de sota de l'Era del Soler, amb activitat agrícola durant tot el dia, a partir de les set del matí, com segar a mà, els pintors fent quadres en viu, l'exposició de tractors i maquinària d'època o garbejar i segar amb garbelladora.

La tarda va començar amb la tractorada amb els Amics del Tractor d'època del Bages, preparar la màquina de Batre, batuda i fer el paller, i per a la mainada, activitats de circ de la mà de Perifèria Cultural.

També es va organitzar un taller de reconeixement de cereals, a càrrec de la Xarxa de Patrimoni Rural Ecomuseu del Blat. A les 20 h, a l'ombra, es va fer el tast de vins i caves autòctons de Riuprimer, a càrrec d'Aleix Andreu, i a les 21.30 h el Sopar de pagès a la fresca amb un menú consistent a base d'amanida, pa amb tomàquet amb botifarra de Riuprimer, porrons de vi negre i aigua i de postres, meló i síndria.

Més notícies de Cultura