'Ignia és salut integral de la persona, més enllà de la superficialitat'

Carla Puig ha engegat Ignia, on ofereix tractaments facials, corporals i capil·lars

Carla Puig ha engegat Ignia, on ofereix tractaments facials, corporals i capil·lars i ha format un equip interdisciplinari per a atendre la bellesa des d’una visió holística





Sara Oliver.- La Carla Puig ha sigut infermera de l’Hospital de Vic durant més de 10 anys. Malgrat gaudir de la seva feina, sempre havia volgut dedicar-se al món de pell i la cosmetologia. Tenia clar que volia enfocar-se ‘a la salut dermoestètica, no només al món de l’estètica i de la superficialitat’.  Ara, fa poc més d’un mes, el seu somni s’ha materialitzat amb l’obertura d’Ignia, un centre dedicat a la salut integral. Hem entrevistat a la Carla, Màster en Infermeria Gestora de la Imatge Corporal i Dermoestètica, Promoció de la Salut i Cures Integratives, perquè ens presenti aquest nou espai del centre de Vic.



 



Carla, com definiries Ignia?



Ignia és una visió que va més enllà de la superficialitat. Ignia és salut integral de la persona; és energia, ganes de fer les coses ben fetes i de treballar per a les persones.



Vull que la gent prengui consciència que tenir una bona pell implica molts factors, des d’uns bons hàbits, una bona alimentació, unes bones cures a casa i una bona salut mental. Hi ha persones que només busquen uns resultats estètics, però el meu objectiu és veure la salut dins d’aquest món.



 



Quines professionals formen Ignia?



Dins de la consulta he format un equip amb la incorporació d’una psicòloga, una nutricionista i una noia especialitzada en teràpies naturals. Tot va lligat amb entendre la salut com a integral. Si vens a fer-te un tractament de cel·lulitis i detecto que hi ha una distorsió de la imatge, és important que puguis tenir un acompanyament psicològic; o si vols baixar de pes, que tinguis disponible una nutricionista.



 



A grans trets, quins serveis oferiu?



Per una banda, tenim tractaments de mesoteràpia, un treball intradèrmic que pot ser de molts tipus: pots tractar taques, acnes, hidratació, nutrició... També treballem amb un dermapen, unes microagulles per afavorir la regeneració cel·lular, de col·lagen, de l’elastina, de les fibres... És una alternativa a la mesoteràpia punxada.



Tenim skinboosters, que són hidratacions amb àcid hialurònic; els polinucleòtids, que ajuden al col·lagen i regeneren pells molt flàccides; i aparatologia alternativa per a la gent que no es vol punxar. L’Ultrasonix, per exemple, fa micro-trets per a estirar la pell.



A nivell corporal oferim teràpia manual complementada amb cosmetologia. També fem mesoteràpia amb ampolles lipolítiques que desfan el greix; fustateràpia; nutricosmètica... L’Ultrasonix, a àmbit corporal, també ajuda molt per reafirmar i eliminar el greix localitzat.



També fem tractaments capil·lars. No només és una cosa d’homes, també hi ha dones que pateixen alopècia per zones, per factors hormonals o d’estrès. Els tractaments van enfocats a fer que no es tanquin els fol·licles pilosos. Ho fem amb mesoteràpia i amb el dermapen.



 



Parlaves de la màquina HIFU ULTRASONIX, d’ultrasons focalitzats d’alta intensitat. Quins beneficis té?



Molts. Hi ha diferents capçals i pots treballar des d’1,5 mm fins a 13 mm. Quan fas un tractament, dispares començant per la part més superficial. Generes col·lagen, elastina, provoques la regeneració cel·lular; i el resultat és una pell més terça i amb un to unificat. Vas treballant les capes, cada vegada més profundes.



A nivell corporal té funció lipolítica, ja que fa micro dermo lesions. Vas reduint greix i alhora tensant la pell. És un lífting sense cirurgia.



 



Com sabem quin és el tractament que necessita la nostra pell?



Abans de començar a treballar hi ha tres coses bàsiques: la pell ha d’estar neta, hidratada i nodrida. Un cop tenim aquesta base, sempre faig un diagnòstic de la pell amb un aparell especialitzat. Així podem determinar el seu estat de salut i el tractament adequat.



 



Què és el que més t’has trobat?



Les pells que he anat veient són pells asfixiades. L’estrès, la pol·lució i el tipus de cosmètics -amb silicones, sulfats...- taponen el porus i la pell queda molt asfixiada.



 



Hi ha d’haver una periodicitat en la cura de la pell?



Sí, jo recomano mínim 2-3 neteges  i 2 peelings a l’any.



 



Creus que cada vegada hi ha més consciència sobre la cura de la pell?



Quan la gent arriba a una certa edat sí que té ganes de tenir una pell visiblement més cuidada, però si fas una bona prevenció durant tota la vida, a la llarga et sortirà més econòmic que si t’hi poses quan ja tens un determinat estat de la pell i vols recuperar el que has perdut. La pell és un òrgan que té memòria, tot el que fem quan som joves tindrà repercussions quan siguem grans.



 



L’estètica sempre és cara?



Ignia té molta competitivitat en preus. De fet, aquestes setmanes ja han entrat moltes  persones per informar-se i quan han vist els preus s’han sorprès. La salut és un dret universal, i a mi m’agradaria portar la salut del món de l’estètica a tothom.



 



Exacte, també és salut...



Sí, més enllà de la salut de la pell, tenir la imatge que desitges també ajuda a tenir una bona autoestima. L’autoconcepte és molt important.



 



Quin tractament proposaries, per exemple, per a una pell envellida?



N’hi ha de diferents, tot depèn de l’aversió que es té a les punxades. Per recuperar una hidratació i nutrició el millor és fer una mesoteràpia, ja que estàs treballant per sota de l’epidermis.



 



Encara hi ha por a les punxades?



Cada vegada menys. Quan vaig començar el màster, necessitava voluntaris per a les pràctiques i tenia cua. Em vaig sorprendre moltíssim. Ara també es busca la immediatesa, i aquests són tractaments que donen resultats immediats.



 



Què diries als qui encara els fan respecte?



Tot el que s’injecta és natural. L’àcid hialurònic, per exemple, és una cosa que ja tens al cos, però amb el temps en fabriques menys quantitat.



 



Per altra banda, feu diferents tipus de massatges. Quin destacaries?



El drenatge limfàtic. Fas una desintoxicació del cos, un buidament de la limfa i drenes. Ajudes a la immunitat, al simpàtic, al parasimpàtic, a l’estrès... És molt complet.



 



Com animaries a lectors i lectores a venir a descobrir Ignia?



Simplement diria que, si vols cuidar la pell i fer un bon tractament, et posis en mans de bons professionals. Abans de tractar una cel·lulitis, per exemple, has de saber d’on prové, i en funció d’això s’ha de decidir el tractament. El que pot anar bé per a tu no li anirà bé a un altre. Potser no tens cel·lulitis, potser tens un lipedema, i no es poden tractar igual. Abans de fer qualsevol tractament ens hem d’assegurar que estem en mans de persones qualificades.



 



Tens alguna promoció actualment?



Tenim una promoció de neteja hidrofacial, ja que m’he trobat moltes pells asfixiades. A més, durant aquesta setmana, tenim el diagnòstic d’imatge gratuït.



 



Per últim, una curiositat. Per què Ignia?



Volia donar la imatge de mineral, de terra, de foc, d’energia, de força... Buscava un nom que simbolitzés tot això. Em va venir al cap el volcà, quan deixa anar la lava i aquesta va al mar: és l’energia del centre de la terra, el foc que acaba a l’aigua i es converteix en una roca. Es diuen roques magmàtiques, però també es poden dir roques ígnies. Una roca ígnia té moltes capes, moltes fases, molts components... com la pell.


Més notícies de Entrevistes