Grans concerts per potenciar el turisme a Vic
IX Grans Concerts Vic 2019 presenta una programació de grans figures internacionals
IX Grans Concerts Vic 2019 presenta una programació de grans figures internacionals
Toni Carrasco (Foto: Toni Carrasco).- Amb la pianista Khatia Buniatishvili, el violoncel·lista Jean-Guihen Queyras, el Quartet Casals, el pianista Alexandre Tharaud i el contratenor Xavier Sabata
La luxosa i exclusiva suite La Muralla de l’Hotel Les Clarisses fou l’espai triat, dijous passat, per a presentar la novena temporada del cicle de Grans Concerts del teatre Atlàntida de Vic. La nova regidora de cultura i turisme, Susagna Roura, va estar acompanyada per la presidenta de la Fundació Institució Puig-Porret, Anna Maria Carbonell i la directora de la fundació del teatre Atlàntida, Montse Catllà.
És la primera vegada que el cicle musical oferirà la possibilitat d’adquirir el pack Gran Concert consistent en l’allotjament a l’hotel Les Clarisses i un concert a L’Atlàntida. La regidora de Cultura i Turisme Susagna Roura va posar èmfasi en que ‘esperem que aquesta nova oferta de turisme cultural ajudi a incrementar la satisfacció del públic actual de Grans Concerts que cada any es desplaça expressament a Vic per escoltar grans figures internacionals i alhora fomenti la creació de nous públics.
Per la seva banda, Montse Catllà, directora general de la Fundació va comentar cadascun dels concerts que conformen la programació juntament amb els valors que comparteixen: internacionalitat i singularitat musical, accessibilitat cultural i econòmica amb itineraris i polítiques de preus que facilitin l’experiència cultural a un major nombre de persones i la projecció nacional de la ciutat amb propostes que potenciïn el binomi cultura-turisme juntament amb les complicitats que s’estableixen amb altres entitats culturals de referència com el Museu Episcopal de Vic o l’Aula d’Extensió Universitària.
Com en la darrera edició, a partir de les propostes musicals de cada concert s’organitzaran maridatges musicals que es puguin relacionar amb el fons de patrimoni del Museu Episcopal de Vic, s’oferiran activitats educatives per als alumnes d’educació secundària de Vic i de la comarca i s’organitzaran diferents xerrades divulgatives a càrrec de personalitats destacades abans de cada concert.
Anna Maria Carbonell, presidenta de la Fundació Institució Puig-Porret i mecenes del cicle des de fa nou temporades va reafirmar el compromís de la seva entitat per a la difusió de la música clàssica i especialment perquè els joves talents tinguin la possibilitat de desenvolupar–se en un entorn de professionalitat.
Respecte al preu de les entrades hi haurà diverses modalitats d’abonament que permetran descomptes de fins al 30% i poder assistir a un màxim de cinc concerts per un preu no superior a 80 ?euros; també coexistirà la filera de 10?euros i els preus per a col·lectius per 3 euros.
Les cinc propostes estrella del cicle són: el dissabte 26 d’octubre Jean-Guihen Queyras al violoncel i AlexandreTharaud al piano, dos referents internacionals; el diumenge 3 de novembre la prestigiosa pianista georgiana, Khatia Buniatishvili, amb una tècnica depurada i un magnetisme personal; el dissabte 16 de novembre, Quartet Casals, la formació catalana de més projecció internacional; el divendres 29 de novembre, Xavier Sabata amb l’Orquestra barroca Vespres d’Arnadí, un dels millors contratenors del món i el divendres 20 de desembre la soprano, Anaïs Oliveras, amb l’Staba Mater de Boccherini.
En resum un cicle que com van manifestar els mateixos organitzadors “tenim l’obligació de programa i que ens farà tocar el cel”. O com va afirmar Anna Maria Carbonell “l’art de la música sempre ha d’anar acompanyat d’una part humana, frase extreta d’uns textos del músic Pau Casals”.