Àgil
Mellow Yellow

'Som un lloc on passen moltes coses, fem possible qualsevol esdeveniment que es vulgui celebrar'

Boira Esdeveniments i la Masia Cal Gitanet s’han associat per a oferir una casa rural amb càtering i organitzar esdeveniments diversos

Boira Esdeveniments i la Masia Cal Gitanet s’han associat per a oferir una casa rural amb càtering i organitzar esdeveniments diversos





Sara Oliver.- Una casa que no té càtering i un càtering que no té casa. Amb aquest pretext, Boira Esdeveniments -la part més gastronòmica de Versàtils Gastronomia- i la Masia Cal Gitanet de Gurb s’han unit per organitzar diferents esdeveniments adaptats a tot tipus de necessitats.



Hem entrevistat a Gerard Bau, responsable de Cal Gitanet, i a Dídac Barroso, xef de Boira Esdeveniments, perquè ens parlin d’aquest nou projecte.



 



Què és la Masia Cal Gitanet?



És una masia catalana del segle XVII on des de fa uns set anys s’ofereixen diferents espais per llogar. És un centre d’esdeveniments, en aquest temps s’hi han fet  casaments, convencions, festivals...



 



Què té d’especial?



És una masia amb una especial sensibilitat per tot el tema de la decoració. Fa la conjunció entre naturalesa rural, antiguitat, història i disseny. És una fusió molt especial. La ubicació és molt bona, al mig de la comarca d’Osona, i amb la C-25 a tocar que ens connecta amb Manresa i Girona.



 



En què consisteix la unió de Boira Esdeveniments amb Cal Gitanet?



Cal Gitanet era una casa que no tenia càtering, i Boira Esdeveniments, un càtering que no tenia casa i que no podia desplaçar-se sempre a tot arreu perquè té unes condicions gastronòmiques que no ho permeten. Per tant, ara ens hem unit i tenim una casa amb càtering. Estem construint una cuina de 120m2, moderna i amb tots els equipaments per a poder presentar la proposta gastronòmica de Boira Esdeveniments a tots els clients de Cal Gitanet. Així donem la màxima comoditat als clients.



 



Fins a quin punt havíeu detectat que Cal Gitanet necessitava un càtering i Boira un espai fix?



Si tu vas un lloc molt bonic però et donen un mal plat, l’experiència no és satisfactòria. Volem equilibrar-ho, i, alhora, Boira Esdeveniments s’assenta a un lloc per tal de poder donar entrada als clients de Versàtils Gastronomia. Això també puja el llistó de  l’espai, fins ara només el llogaves i ara tens unes “claus en mà”. Així fem que aquestes instal·lacions tinguin un funcionament constant.



 



Tot i això no s’hi pot venir a sopar un dia qualsevol. Quin tipus d’esdeveniments fareu?



Ara mateix estem fent la temporada de sopars d’empresa. Abans aquí només se’n feien puntualment, quan una empresa llogava l’espai, i s’havien de buscar el càtering. Ara això canvia: la gent té un menú predeterminat, una zona on fer el sopar i, a més, una mica de discoteca.



La propera proposta seran unes convocatòries de “calçotades musicals”. Muntarem uns xiringuitos a fora amb zones per a cada colla i hi haurà música en directe. Finalment, es menjarà a la sala Pubilla.



Després ja entrem en temporada de casaments. També fem altres esdeveniments puntuals, com per exemple si una empresa de cotxes vol fer la presentació d’un model nou. L’associació de Boira amb Cal Gitanet ens permet fer esdeveniments molt diversos i durant tot l’any.



 



Per què Boira aposta precisament per Cal Gitanet?



És una de les cases on més hem treballat, ens la coneixem com el palmell de la mà i és adient a la nostra proposta gastronòmica. Fem molts càterings a l’any i el Boira és difícil de traslladar fora de l’entorn, no és com el Graeller que té més facilitat de desplaçament. Assentar el Boira aquí ens donarà la pausa, la repetició, i la possibilitat de fer esdeveniments totalment diferents però des del mateix lloc. Les hores de logística les guanyem en cuina.



 



I per què Cal Gitanet aposta per Boira?



Perquè així podem oferir un servei molt més complet i una tranquil·litat important als clients. Saben que el càtering ve lligat amb la masia i, per tant, tot ha de sortir molt més bé. No és el mateix contractar un càtering que no ha vingut mai i no sap on són els espais. I si hi sumes la qualitat en el menú, el resultat és fantàstic.



 



Darrerament la Masia ja havia fet un seguit d’inversions de millora dels espais...



Sí, i se’n continuen fent. Es van construir quatre suites perquè la demanda actual és gaudir dels casaments des de divendres fins diumenge. També estem fent un espai amb tipis per si els convidats es volen quedar a dormir i una zona habilitada per a les autocaravanes. A més, ara, amb el càtering Boira Esdeveniments hi posem una gastronomia molt ben presentada, amb un bon producte i amb una execució final perfecte.



 



Tot i tenir un lloc fix, Boira Esdeveniments es continuarà desplaçant?



Sí, se centralitzarà tot aquí, però evidentment també ens seguirem desplaçant si ens ho demanen.



 



I les altres propostes de Versàtils Gastronomia?



També. El que fa especial el Boira és que té una línia més gastronòmica. Una cosa és fer una fideuà d’El Graeller Rialler i l’altra és una cuina totalment diferenciada. Com a conceptes no tenen res a veure. És com amb els cotxes: no té res a veure un BMW amb un Opel Corsa. Tots dos et porten, però són diferents maneres d’anar per la carretera. A vegades t’interessarà una cosa i a vegades una altra.



 



Què hem de fer si volem organitzar un esdeveniment amb vosaltres?



Trucar-nos! Això no és com anar a un restaurant, és una forma diferent de funcionar. Has de celebrar un esdeveniment? Doncs ens truques, fem un pressupost, et personalitzem els menús i t’oferim un servei complet.



No volem ser un restaurant, volem ser un espai on passin moltes coses. Que la gent vingui aquí i digui “volem que passi això”, i fer-ho possible. Aquesta és la gràcia. Cada client i cada mania de tothom és un repte per anar a buscar l’excel·lència.



 



Sempre han de ser esdeveniments per a un gran nombre de persones?



No, segons el client tenim diferents espais. Tenim l’espai de gespa, una sala més petita on caben unes 30 persones, una per a unes 70, i una sala més gran per esdeveniments molt més nombrosos o on fer-hi una discoteca...



Són espais versàtils. La gràcia és tenir oportunitats per muntar l’esdeveniment que tu vulguis, on vulguis i com vulguis.


Més notícies de Entrevistes